Αλόη: 10 Λόγοι για να την Βάλετε στον Κήπο ή το Μπαλκόνι σας

 


Η αλόη είναι από τα διασημότερα παχύφυτα, γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες από τα αρχαία χρόνια.

Πιθανότατα κατάγεται από την Βόρεια Αφρική, τις Κανάριους Νήσους και το Πράσινο Ακρωτήρι.
Είναι ένα εντυπωσιακό φυτό γι' αυτό θα την δούμε συχνά να στολίζει τις αυλές και τα μπαλκόνια μας.
Πόσοι όμως ξέρουμε ποιά είναι τα ωφέλη όμως της αλόης;
 

Οι πιο σημαντικοί λόγοι για να φυτέψουμε μια αλόη

 

1. Ενυδάτωση της επιδερμίδας

Η αλόη είναι ιδανική για την περιποίηση της επιδερμίδας  και την βαθιά ενυδάτωση του δέρματος. Περιποιείται την ερεθισμένη και ευαίσθητη επιδερμίδα, ενώ το ζελέ της δραστηριοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και τροφοδοτεί με πρωτεϊνη το δέρμα.

2. Θεραπεύει τα εγκαύματα

Το ζελέ της θεραπεύει εξαιρετικά και σύντομα τα εγκαύματα από καψίματα ή τον ήλιο. Ανακουφίζει το δέρμα από τον πόνο και μειώνει την φλεγμονή από ελαφρά αλλά και πιο σοβαρά εγκαύματα.
 

3. Ιδανική για τσιμπήματα

Καταπραύνει τους ερεθισμούς από τα τσιμπίματα εντόμων. Οι αντισηπτικές της ιδιότητες είναι ένα καλό γιατρικό για τα τσιμπήματα των κουνουπιών ενώ παράλληλα βοηθάνε στην φαγούρα.

4. Απώλεια Βάρους

Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και την απώλεια του βάρους. Έχει παρατηρηθεί πως ο χυμός της έχει θετικές επιδράσεις στην απώλεια κιλών αλλά και την διατήρηση του βάρους μετά το τέλος της δίαιτας.

5. Μειώνει την χοληστερίνη

Έχει διαπιστωθεί η συμβολή της αλόης στην μείωση της χοληστερίνης, της αρτηριακής πίεσης και του διαβήτη. Ο χυμός αλόη βέρα βοηθά στην μείωση της κακής χοληστερίνης και στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

6. Βοηθά στο Ανοσοποιητικό

Η περιεκτικότητα της σε βιταμίνες έχει σαν συνέπεια την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Προσφέρει μια γενική αίσθηση ευεξίας και μας θωρακίζει απέναντι σε ιώσεις και σε αρρώστιες.

7. Κάνει καλό στο κρυολόγημα

Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά και οι πολυφαινόλες που περιέχει βοηθούν στην καταπολέμηση τόσο της γρίππης όσο και του απλού κρυολογήματος. 

8. Βοηθά στην θεραπεία των ούλων

Τελευταίες μελέτες έχουν δείξει πως προκαλεί την εξουδετέρωση του βακτήριου που προκαλεί την οδοντική πλάκα, θεραπεύει τα ούλα και συμβάλει στην καλή υγιεινή του στόματος.

9. Βοηθά το πεπτικό σύστημα

Καθαρίζει το πεπτικό μας σύστημα, βελτιώνει την πέψη και ρυθμίζει την χλωρίδα του εντέρου. Έχει καταπραϋντικές ιδιότητες για το στομάχι και βοηθά στην πέψη.

10. Κάνει καλό στα μαλλιά

Τέλος, εξαιτίας των ιδιοτήτων και των συμπλεγμάτων βιταμινών που περιέχει,  καθαρίζει βαθειά το τριχωτό της κεφαλής από νεκρά κύτταρα και ενυδατώνει την τρίχα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια